Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona

groserarcervantes13

Cada any, coincidint amb la temporada de floració de les roses, l’Ajuntament de Barcelona organitza al Roserar del Parc de Cervantes (avinguda Diagonal 708-716) el Concurs Internacional de Roses Noves. Aquest any es celebrarà entre el 10 i el 12 de maig.

Aquest concurs permet conèixer les novetats del sector alhora que reuneix als més prestigiosos experts en roses del panorama internacional coincidint amb la primera floració de roses. Paral·lelament al concurs té lloc un programa d’activitats per a tots els públics, com ara demostracions d’art floral, de gastronomia o un concert de música a càrrec de la Banda Municipal de Barcelona.

El Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona es va crear l’any 2001 per impulsar la divulgació i projecció del roserar, fidel a la tradició roserística de Barcelona que es remunta a les primeres dècades del segle passat. Un espai reservat d’aquests jardins reuneix el rosers guardonats en cada edició de concurs, que compta amb un gran reconeixement internacional. Les roses presentades a concurs han estat creades per obtentors a partir de creuaments entre rosers ja existents. Són varietats inèdites que no han estat comercialitzades encara.

Premis del Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona

El Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona concedeix premis en Categoria Oficial (concedits pel Jurat Internacional i la Comissió Permanent), i premis aportats per les entitats o ciutadania.

Categoria oficial: premis concedits pel Jurat Internacional i la Comissió Permanent:

Premi al millor roser híbrid de té-grandiflora

Premi al millor roser floribunda-poliantha

Premi al millor roser miniatura-entapissant

Premi al millor roser paisatgístic

Premi al millor roser enfiladissos

Premi especial «Barcelona» al roser més puntuat (d’entre les 5 categories anteriors)

Premis que concedeixen les entitats i la ciutadania:

Premi de l’Associació d’Amics dels Jardins a la millor fragància

Premi de la Asociación Española de la Rosa a la millor flor

Premi de la Asociación Española de Parques y Jardines Públicos al roser més vigorós

Premi Rosa de la Gent Gran, del Consell Municipal de la Gent Gran

Rosa Ciutadana ( votació a càrrec dels visitants del parcs durant els dies del certàmen)

En la categoria oficial del certamen es concedeixen premis aportats pel Jurat i per una Comissió Permanent. El jurat internacional està format per professionals vinculats al món de la jardineria i dels rosers, així com creadors d’altres disciplines, i varia cada any la seva composició. La Comissió està formada per tècnics i experts locals, i realitza una de les valoracions oficials des de la tardor i fins al mes de maig, seguint minuciosament l’evolució de la planta enviada pels obtentors d’arreu del món. Aquesta comissió puntua el vigor, el desenvolupament, el fullatge, la fragància, la resistència a les plagues, la persistència o l’ interès de la flor i la novetat, entre altres. La segona valoració oficial va a càrrec del Jurat internacional i té lloc in situ en el moment de celebració del concurs. Puntua l’interès de la flor, la novetat, la fragància i l’estètica del roser.

bcn.cat

Leave a Comment